Edison's Medicine (with IX) / Roundabout (MP3)

zaterdag 7 juni, 2014


Tekst, muziek en mix: Chris Kok (Edison's Medicine geschreven en geproduceerd met IX).
Mix: Chris Kok.
Master: JJJ Sielcken Music Productions.
www.whoisix.com
www.jjjsielcken.com

Lees meer »

Boek

zaterdag 7 juni, 2014

Sinds mijn interesse in songwriting omsloeg naar obsessie, lees ik alles wat ik kan vinden over het onderwerp. Gestimuleerd door mijn eigen gebrek aan kennis over het proces, hoopte ik uit al deze adviezen en tips een soort stap-voor-stap gids te kunnen samenstellen. Inmiddels heb ik aardig wat informatie verzameld, en heb ik mezelf de opdracht gegeven een boek te schrijven.

Het verloopt voorspoedig. Na lang schrijven en schrappen heb ik een vorm gevonden die het songwritingproces verdeelt in fases, die ik één voor één in het boek behandel. Inmiddels is het een invuloefening geworden. Er moet nog wel veel worden ingevuld, dus voorlopig ben ik nog zoet!


The Boys Are Back In Town

maandag 2 juni, 2014

Liedjes schrijven doe ik sporadisch, en ik maak bijna nooit iets af. Maar hoe lang ik soms ook geen instrument aanraak, de kriebel komt altijd terug. Zo kan het dat ik imiddels weer zo'n twee dozijn halve liedjes heb liggen. Deze wil ik de komende tijd gaan afronden.

Lees meer »

Nieuw Geluid

donderdag 29 mei, 2014

Het is feest!

Mijn privélespraktijk is officiëel geopend, en er komt nieuwe muziek aan. Dit alles was genoeg reden voor een spiksplinternieuwe website van Emanuel Webdesign.

Op deze site vind je alles over zowel mijn muzikale bezigheden als mijn lespraktijk.

Foto: Mcklin Fotografie