coachingSongwriting

Mijn eerste les songwriting volgde ik jaren na het schrijven van mijn eerste liedje. Tijdens mijn studie Zang aan de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam volgde ik elk vak over het schrijven van teksten en muziek, las elk boek dat ik kon vinden, en sprak met zoveel mogelijk mensen over het proces. Er werden mij veel dingen duidelijk die ik graag jaren eerder had geweten. Deze kennis wil ik graag overdragen aan anderen.

Of je nu voor ‘t eerst een liedje wilt schrijven of na jaren opeens aan writer’s block lijdt, ik kan je helpen.

Als lesmateriaal gebruik ik dit boek, wat ik zelf heb geschreven. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Door middel van opdrachten word je aan het werk gezet en gestimuleerd om gebaande paden te verlaten en het onderste uit de kan te halen.

Naast songwriting kan ik je ondersteunen bij arrangeren, (pre)productie voor opnames en voorbereiden op live shows.

Heb je weinig tot geen ervaring met muziek, dan kan ik je op weg helpen met de basisprincipes van muziektheorie en het instrument dat je wilt spelen.


Lokatie en Tarieven

Lessen vinden plaats bij mij thuis in Amsterdam. Indien gewenst kan het ook bij jou thuis of in een repetitieruimte. Eventuele huur van een repetitieruimte is op rekening van de leerling. Eventuele reistijd en -kosten buiten Amsterdam worden verrekend. Het is ook mogelijk om via de webcam lessen te volgen, wanneer dit gewenst is.

• Voor een privéles van één uur betaal je € 50,-.
• Pakket van vijf uren: 5% korting (€ 475,-).
• Pakket van tien uren: 10% korting (€ 450,-).
• Gratis kennismakingsgesprek.

Mijn lessen zijn vrijgesteld van BTW.

Voor meer informatie of het boeken van een gratis kenningsmakingsles, klik hier voor het contactformulier.


CV

Tijdens mijn studie deed ik een bandcoaching stage aan de Muziekschool Amsterdam, en na mijn afstuderen leidde ik een songwriting bandproject aan het ROC Amsterdam.

Sinds 2012 geef ik songwriting en bandcoaching aan de Dutch School Of Popular Music, onder andere aan leerlingen aan de vooropleiding van het Conservatorium.

In 2014 coachte ik een aantal veelbelovende singer/songwriters tijdens een project van PopUp Alkmaar.

In 2015 mocht ik een cursus muziektheorie geven op Muziekschool Amsterdam.

Sinds 2015 geef ik jaarlijks een cursus songwriting aan het ROC Amsterdam.

In 2016 gaf ik workshops zang aan het Vitus College in Bussum.

Ik geef tevens privéles in songwriting en bandcoaching (beginners en gevorderden).


Testimonials

Lees hieronder wat (anonieme) aanbevelingen van leerlingen:

Chris heeft een feilloos gevoel voor songwriting, productie van muziek en Engelse taal. Deze drie samen maken dat hij je kan helpen je liedjes naar een hoger niveau te tillen, bijna ongeacht welk genre. Geloof me niet op mijn woord maar ga luisteren naar Mozaïque van Über-Ich, waar hij de mastermind is achter de producties. Let daarbij op de stijlen die worden gebruikt en de overgangen die worden gemaakt. Ga luisteren naar Loose Ends, zijn solo-cd waarin hij duidelijk laat horen hoe ver hij boven muziek kan staan om te zorgen dat het totaal klopt. Dit kan hij dus ook voor jou doen. Daarbij is het een erg fijne, vriendelijke man om mee te werken en zul je niet snel iemand vinden die je meer over songwriting of The Beatles kan vertellen. Chris heeft mij geholpen om mijn eigen muziek vanuit allerlei hoeken te benaderen en kritisch te zijn, zodat de beste versie van het liedje naar boven komt.

}{

"Chris is een heerlijke nerd op zijn vakgebied, er is weinig waar hij niet al over na heeft gedacht. Van tevoren was ik een beetje bang voor een "botte bijl", maar Chris laat ruimte voor je eigen creativiteit. Buiten de lessen om kun je hem altijd mailen met vragen of nieuwere versies van het nummer waar je aan werkt. Een docent met liefde voor zijn vak!"

}{

Met Chris kijk je op een leuke en vaak humoristische manier kritisch naar songteksten en muziek van jou en anderen. Zijn lessen hebben mij nieuwe inzichten gegeven. Het was wel weer nodig om even goed mijn muziek van dichtbij te bekijken.

}{

Hij vroeg wat ik wilde leren en ik zei: 'Alles om liedjes te kunnen schrijven, want ik weet niks'. We moesten bij het verschil tussen witte en zwarte toetsen beginnen. Ik ben niet echt een geboren student dus Chris had een mooie uitdaging om de juiste knoppen te vinden die ingedrukt moesten worden. Kritisch vanwege de door ons hoog gelegde lat en liefdevol voor alle angsten, twijfels en innerlijke beerputten die er tijdens het intensieve proces naar boven kwamen. Met de één op één op lessen ben ik vaak naar huis gegaan met een vol krakend hoofd gevuld met zaadjes voor nieuwe gedachten en inzichten. Maar tijdens die lessen genoot ik stiekem ook wel een beetje om iemand bezig te zien die zo duizelingwekkend veel weet.
Twee jaar later weet ik eigenlijk precies wat ik wilde weten, ik weet nu dat ik nog maar een beetje weet, maar dit is nu even goed. Ik kan liedjes maken!
Nu zijn 'we' in de fase beland dat die liedjes gehoord mogen worden en daar ben ik vreselijk trots op als ik zie vanwaar we gekomen zijn.